bg header 2

De stichting

De stichting ‘Boost voor Joost’ is in het leven geroepen door een aantal vrienden, kennissen en familieleden van Joost. Allemaal mensen die het gezin graag willen helpen om op zijn minst geen geldzorgen te hebben waardoor zij zich volledig kunnen richten op het herstelproces van Joost. Lees hieronder het uitgebreide verhaal van Joost en onze stichting.

Het verhaal van Joost

Het is een snikhete woensdag in juni 2021 als Joost er met zijn vrienden en vriendin op uit trekt om te gaan zwemmen bij zwemplas de Berkendonk. Hij is net geslaagd voor zijn mavodiploma en lijkt een zonnige toekomst tegemoet te gaan. De zonovergoten dag eindigt echter inktzwart voor Joost.

Bij een duik in het water komt hij ongelukkig terecht en verliest hij zijn bewustzijn. Joost wordt door zijn vrienden uit het water gehaald en de hulpdiensten worden gewaarschuwd. De traumahelikopter brengt hem naar het ziekenhuis in Nijmegen waar hij vier weken verblijft, waarvan twee weken op de intensive care. De diagnose? Een hoge incomplete dwarslaesie wat inhoudt dat de zenuwen in het ruggenmerg gedeeltelijk beschadigd zijn. Zo heeft Joost nog wel licht gevoel in zijn onderlichaam maar is lopen (momenteel) niet mogelijk. Zijn linkerarm en -hand kan hij redelijk gebruiken, rechts heeft hij nauwelijks kracht. Ook zijn longcapaciteit is aangetast. Joost verblijft ruim vier maanden in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. Daar wordt hard gewerkt om zoveel mogelijk functies van zijn lichaam terug te krijgen.

Eind december, een half jaar na het ongeluk, mag hij terug naar huis. Van daaruit gaat hij drie dagen per week naar de Maartenskliniek in Nijmegen waar hij ‘het gevecht van zijn leven’ levert op weg naar verder herstel.

Grootste nachtmerrie

Niet alleen het leven van Joost verandert door zijn ongeluk. Ook het leven van zijn ouders Charlotte en Pieter, zijn broer Luuk en zusje Fleur veranderde van de ene op de andere dag in een leven vol zorgen over Joost.

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder als je kind iets overkomt. Naast alle medische zorgen en de emotionele rollercoaster waarin het gezin terecht is gekomen, hebben ze nu ook financiële zorgen. Hun fijne huis heeft namelijk een flinke verbouwing nodig. Aanpassingen zodat Joost zich in zijn rolstoel goed door het huis kan bewegen en een slaap- en badkamer op de begane grond zodat hij weer een fijne eigen plek heeft.

Het goede nieuws is dat er verbouwd kán worden in hun huidige woning. Het slechte nieuws is dat dit geld kost, veel geld.

Fijn thuis voor Joost

Om de verbouwing financieel mogelijk te maken, is de stichting ‘Boost voor Joost’ opgericht door een aantal vrienden, kennissen en familieleden van Joost. Allemaal mensen die het gezin graag willen helpen om op zijn minst geen geldzorgen te hebben waardoor zij zich volledig kunnen richten op het herstelproces van Joost. Verschillende groepen zetten zich de komende maanden in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpassingen aan het huis.

Zo worden er onder andere bij HC Mierlo en TV Carolus, de hockey- en tennisclub waar Joost actief was, acties op touw gezet. Ook komt er een veiling en is er de mogelijkheid om via de website een financiële donatie te doen. Tijdens de benefietavond, die de afsluiting van alle acties vormt, hoopt de stichting een dikke cheque te kunnen overhandigen aan Joost.